Eesti korraldab järgmisel aastal üleeuroopalise küberkaitseõppuse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie aja mõistes vananenud arvutid olid veel 50 aasta eest tabamata tehnikaime.
Meie aja mõistes vananenud arvutid olid veel 50 aasta eest tabamata tehnikaime. Foto: Caro / Scanpix

Kahepäevasel Euroopa Liidu ministrite küberjulgeoleku konverentsil leppisid liikmesriikide ministrid kokku ühises õppuses aastal 2010, et testida riikide võimekust kaitsta olulisi e-lahendusi.


Ühine harjutus kriitilise informatsiooni infrastruktuuri kaitseks organiseeritakse aastal 2010 koostöös Euroopa Komisjoni kriitilise informatsiooni infrastruktuuri tegevusplaaniga, et testida liikmesriikide võimekust, kuidas kaitsta liikmesriikides olulisi teenuseid ja neid tagavaid infotehnoloogia vahendeid.

27.-28. aprillini toimunud konverentsil algatasid ministrid Juhan Partsi eestvedamisel «Tallinna protsessi», mille käigus koostatakse ettepanekuid, kuidas tõhustada Euroopa Liidu liikmesriikide küberkaitset.

Oma sõnavõtus kolleegidele rõhutas Juhan Parts eelkõige vajadust teha üleeuroopaliselt koostööd ning esitas Eesti-poolsed ettepanekud Euroopa Komisjoni vastalgatatud kriitilise informatsiooni ja infrastruktuuri kaitse poliitika väljatöötamiseks ja rõhutas, et vajalik säilitada ka paindlikkus ja arvestada majandusvabadusi.

Konverentsi korraldas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Sellel osalesid väliskülalistest teiste seas Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meediavolinik Viviane Reding ning Euroopa Liidu järgmise eesistujamaa Rootsi kommunikatsiooniminister Asa Torstensson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles