Rapla pangapettuse viimane osaline võib vanglast vabaneda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavad libainkassaatorid Andrus Erik (tumedas) ja Illar Ring Rapla kohtumajas.
Väidetavad libainkassaatorid Andrus Erik (tumedas) ja Illar Ring Rapla kohtumajas. Foto: Liis Treimann

2009. aasta novembris Rapla SEB pangakontorist koos kahe kaaslasega üle 3,3 miljoni krooni ehk üle 211 000 euro väljapetmises osalenud mees võib lähiajal vanglast enne tähtaega vabaneda.

Harju maakohus vaeb suurkelmuse ja varasema kandmata karistuse liitmisel kuue aasta, nelja kuu ja 19 päeva pikkuse vangistuse saanud Andrus Eriku (36) ennetähtaegset vabastamist ülejärgmisel nädalal, vahendas ERR Uudised.

2011. aasta kevadel jõustus Eriku ja tema kaasosalise Illar Ringi (44) süüdimõistmine ja karistamine, kui riigikohus ei võtnud nende advokaatide kaebusi arutusele.

Kohus karistas Ringi suurkelmuse eest kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, kuid ta on juba enne tähtaega vanglast vabastatud.

Ringist ja Erikust eraldi oli kohtu all Arvi Salong (44), kes varjas end kriminaaluurimise eest Soomes, kuid tabati seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles