Kultuurikomisjon hakkab lahkama filmivaldkonna probleeme

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Parlamendi kultuurikomisjon kutsus homseks enda juurde nii kultuuriministri kui filmivaldkonna esindajad, et arutada avalikkuses palju eriarvamusi tekitanud filmi instituudi loomise ja juhtimisega seotud küsimusi.

Kui varasemate plaanide kohaselt pidanuks kultuurikomisjoni liikmed külastama homme Tallinna ülikooli, siis täna otsustati külaskäik edasi lükata ja kohtuda istungil hoopis filmivaldkonna esindajatega.

Kultuurikomisjoni reformierakondlasest esimees Urmas Klaas ütles Postimehele, et komisjon arutab riigikontrolli kultuuri rahastamise eriaruannet ning seejärel ka kinoliidu pöördumist. Kohtumisel osalevad tema sõnul nii kultuuriminister Rein Lang kui filmiloojate esindajatena Ilmar Raag ja Artur Talvik.

Klaasi sõnul pöördus kinoliit eelmise nädala lõpus komisjoni poole ning palus filmi instituudi loomise ja selle juhtkonna nimetamisega seotud probleeme arutada. «Loodan, et tuleb asjalik ja konstruktiivne mõttevahetus,» lausus ta.

Filmivaldkonna esindajad tõstatasid filmi instituuti puudutavad probleemid eelmisel nädalal tehtud pöördumises, millele andis allkirja ligi 30 inimest. Nad nõustusid, et filmi sihtasutuse jätkuvas töös oli vaja teha muudatusi, kuid leidsid, et kultuuriministri ainuotsustav tegevus ümberkorralduste läbiviimisel ja uue juhtkonna ametisse kutsumisel on olnud sobimatu.

Filmi instituudi nõukokku kuuluvad aasta algusest Paavo Nõgene, Anvar Samost, Jaanus Rohumaa, Rein Oja, Hagi Šein, Maarika Tuusis ja Jaanus Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles