Lukase asemel sai IRLi aseesimeheks Margus Tsahkna

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas ja Tsahkna
Lukas ja Tsahkna Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Rahva Muuseumi direktoriks saamise järel riigikogust lahkunud ning ka Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) välja astunud Tõnis Lukase asemel sai erakonna aseesimeheks riigikogu sotsiaalkomisjoni juhtiv Margus Tsahkna.

Tsahkna ütles Postimehele, et erakonna eestseisus kinnitas ta aseesimehe valimise tulemuste põhjal täna õhtul IRLi aseesimeheks. «Tänan Tõnis Lukast tehtud töö eest, me oleme koos asja ajanud pikki aastaid,» lausus ta.

Eelmise aasta jaanuaris toimunud suurkogul kandideeris IRLi aseesimeheks kuus inimest: Jaak Aaviksoo, Ene Ergma, Tõnis Lukas, Marko Mihkelson, Juhan Parts ja Margus Tsahkna. Kaheks aastaks osutusid valituks Ergma, Parts ja Lukas, keda toetas vastavalt 518, 393 ja 319 erakonna liiget. Häälte arvult järgnes neile Tsahkna, kes kogus 155 häält ehk vaid ühe hääle Aaviksoost rohkem.

IRLi järgmine suurkogu, kus valitakse taas esimeest, aseesimehi, eestseisuse ja teiste juhtorganite liikmeid, peaks toimuma tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles