Kõrtsi ees toimunud kaklus väljus politsei kontrolli alt

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees. Foto: SCANPIX

Ehkki politsei kinnitusel toimus ööl vastu eelmist reedet Kuressaares Kapteni kõrtsi ees lihtlabane öörahu rikkumine, siis pealtnägija väitel asus mitmekümnepealine noorteseltskond politsei autoriteeti kõigutama.

Politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht kirjeldas Saarte Häälele, et politsei läks Kapteni kõrtsi teate peale, et seal lärmatakse tänaval ja rikutakse öörahu, kirjutab Saarte Hääl.

Politseipatrull toimetas sündmuskohalt 19-aastase noormehe politseijaoskonda kainenema, rääkis politsei kõneisik, kuid korrarikkujaid oli teisigi.

Saarte Häälele väideti teisest allikast, et tegelikult väljus olukord politsei kontrolli alt – kui politsei kakluse algataja autosse surus, hakkasid noored lahkuvat politseiautot kõigutama, takistades selle minemasõitmist.

Ehkki rüseluses sai üks politseinikest löögi vastu nina, ei kasutanud politseinikud enda kaitseks näiteks kumminuia. Väidetavalt sai käeraudades korrarikkuja politseinike käest korraks isegi plehku. Inimesi võis sündmuskohal olla ligi 30.

Tammelehe sõnul ei olnud tegemist rahvamassiga, vaid noortega, kes arvatavalt olid tänaval, kuna pubi asuti sulgema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles