Riigikantselei kulutas üle 32 000 euro Rahvakalendri rakendusele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikantselei tellimusel riigi 95. sünnipäevaks valminud Rahvakalendri nutirakendusele kulutati kokku 32 280 eurot.

Rakenduse arendajad märkisid, et Rahvakalendri aplikatsioon on tõstnud rohkem esile ka teisi seni vähem alla laetavaid Eestis tehtud rakendusi, nagu õigekeelsussõnaraamatu aplikatsiooni.

Praeguseks on Rahvakalendri rakenduse alla laadinud kokku 5500 nutitelefoni kasutajat.

Rahvakalendri rakenduse disaininud agentuuri AKU esindaja Alari Orav ütles, et rakenduse näol ei ole tegemist staatilise asjaga, vaid see on pidevas arengus, ideid, kuidas rakendust täiendada on mitmeid ja kasutajate arvu kasvades tuleb neid ka juurde.

Rakendust katsetanud kooliõpilased pidasid rakendust kasulikuks, harivaks ja traditsioone säilitavaks ning eriliselt köitsid nende tähelepanu kalendris toodud soovitused ja retseptid.

«Rahvakalendri rakendus tuletab meelde, et eestlastel jagub pööripäevade vahele piisavalt palju põhjuseid tähistamiseks ning paneb võrdse elevusega ootama nii riiklike tähtpäevi kui rahvakalendri sündmusi,» sõnas Rahvakalendri idee autor ja riigikantselei nõunik Jaanus Rohumaa.

Aplikatsiooni eesmärk on tänapäevasel moel lisaks riiklikele pühadele ja lipupäevadele meelde tuletada Eesti rahvakalendris olevaid tähtpäevi. Kalendrisse on kantud nii riigipühad, riiklikud kui ka rahvakalendri tähtpäevad, kokku on seal ligi 100 tähtpäeva.

Lisaks selgitab aplikatsioon ka konkreetse tähtpäeva olemust ning sellega kaasas käivaid traditsioone. Aplikatsioon ühendab endas ka tähtpäevadeks valitud 60 retsepti 20 erinevast blogist.

Rahvakalendri nutirakendus on kõigile tasuta ning on mõeldud iOS ja Android-operatsioonisüsteemidele. Rahvakalendri rakenduse loonud Opus Online OÜ, koostööpartneriteks olid disainiagentuur AKU ja arendusfirma Bind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles