Sisekaitseakadeemia avab taas uksed välistudengitele

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia.
Sisekaitseakadeemia. Foto: Liis Treimann

Sisekaitseakadeemias alustavad käesoleva aasta veebruarist õpinguid 28 välistudengit erinevatest Euroopa riikidest.

Tegemist on Euroopa Liidu ERASMUS programmiga, mille raames akadeemia partnerkõrgkoolide üliõpilased saavad õppida sisejulgeolekualaseid aineid. Kui eelmine aasta oli õpilasi kõigest 9, siis see aasta on neid pea kolm korda rohkem.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul õpivad sellel aastal koos akadeemia kadettidega noored erinevatest Euroopa politsei- ja päästeala kõrgkoolidest ning ülikoolidest, kus õpetatakse sisejulgeolekuteemasid.

«Sisekaitseakadeemia soovib rahvusvaheliste õppurite abil laiendada ka meie enda õppurite teadmisi ja arusaama sellest, kuidas maailmas sisejulgeolekutemaatika areneb ja kuidas erinevates riikides probleeme lahendatakse,» selgitas ta. «Õppurite vaheline dialoog sisejulgeolekuala uute lahenduste teemal annab meile selleks kindlasti palju võimalusi.»

Tudengite õpiränne, mille eesmärk on õppimine või praktika mõnes Euroopa riigi kõrgkoolis, annab üliõpilastele võimaluse tutvuda uue kultuuri ja keskkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles