Viljandimaa näitab Tallinnas linnade ja valdade päevadel oma piirkonna tugevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Viljandimaal liituvate valdade ühinemiskomisjoni esimees ja maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase räägib homses esitluses, millised on uue valla loomisega kaasnevad ootused.
Pildil Viljandimaal liituvate valdade ühinemiskomisjoni esimees ja maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase räägib homses esitluses, millised on uue valla loomisega kaasnevad ootused. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandimaa jagab linnade ja valdade päeval oma häid kogemusi valdade ühinemise kogemusi.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse sõnul on  Viljandimaa häid kogemusi ühinemiste valdkonnas seni jagatud küll Harju- ja Läänemaa omavalitsustele, kuid Valdade ja linnade päev annab võimaluse viia meie edulood korraga paljude ette. «Teame kõik, et mitmekümne aasta vältel kujundatud omavaheline koostöö on tegelikkuses marginaalne ja ühise otsustamise alla on seni usaldatud pisku. Samas on ühinemine, kui koostöö kõrgeim vorm tõestanud oma kohta arengu kujundamisel,» selgitas Kruuse.

«Sageli räägime sellest, et kõik koos oleme tugevad, kuid välja näidata saame seda ainult läbi konkreetsete tegude, ehk valdade reaalsete ühinemiste. Ühinemine ise ongi koostöö kõrgeim vorm,» sõnas Kruuse.

Esimesel päeval räägivad  Statistikaameti peaanalüütik Mihkel Servinski teemal: Kas valla arengukavata on Eesti Vabariik võimalik?  Kaupo Kase, Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja ning Siseministeeriumi infoühiskonna arendusjuht räägib, kuidas KOV kõnetab oma kodanikke kodulehtede ja sotsiaalmeedia vahendusel.

Teisel päeval tuleb eesti teiste omavalitsuste ette Suure-Jaani Vallavolikogu esimees Arnold Pastak, jagades Suure-Jaani valla kogemust nelja omavalitsuse ühinemisest. Viljandi Linnavolikogu esimees ja Viljandi ühendatud kutsekooli direktor Tarmo Loodus teeb tagasivaade 2002. aasta haldusterritoriaalsest reformist.   Viljandis kavandatava ühinemise kogemus protsessi läbiviimise osas ja uue valla oodatavaid tulemusi tutvustavad Ene Saar, Paistu vallavanem ning Kaupo Kase, Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juht, ühinemiskomisjoni esimees.

«Olen Viljandimaa sellise tugeva esindatuse üle uhke ja usun, et see on hea märk meie piirkonna elujõulisusest ning arengupüüdlustest,» kinnitas Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles