Keskkonnaministri ja tema abikaasa vastu esitatud hagi nõude suurus vajab täpsustamist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ringkonnakohus saatis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu esitatud hagi tagasi Harju maakohtusse, kohus asja aga menetleda ei saa enne, kui pole täpsustatud nõude suurust.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots ütles Postimehele, et kuna hageja oli oma nõuet täpsustanud ja muutnud ajal, mil toimik oli Tallinna ringkonnakohtus, selgus, et on muutunud mõnevõrra ka nõude rahaline suurus.

«Seetõttu andis kohus esialgu hagejale täiendavalt aega täpsustada hagi hinda ja selle arvutamist. Selleks sai hageja seitse päeva aega.»

Asi oli ringkonnakohtus menetluses seoses hagejate sooviga saada riigilõivust vabastust, millest nad loobusid ja võlausaldajad tegid 5000 euro suurusest lõivust esimese 1000-eurose osamakse jaanuari keskel.

Ühes riigilõivu tasumisega täiendas Autorollo jaanuaris ka oluliselt hagiavaldust - nimelt on uurimise käigus välja tulnud arvukalt uusi tõendeid ja asjaolusid.

Prokuratuur alustas mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamata jätmise tunnustel.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa vastu esitati 3. detsembril Harju maakohtule ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles