Port: rahvaspordis on keelatud ainete kasutamine üsna levinud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maraton.
Maraton. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Antidopingu SA nõukogu liikme Kristjan Pordi sõnul on põhjust arvata, et rahvaspordis on keelatud ainete kasutamine üsna levinud ning kutsus üles Tartu maratoniks valmistumiseks keelatud aineid kasutanud rahvasportlasi mitte starti minema.

Pordi sõnul on kõige olulisem juhtida inimeste tähelepanu sellele, et keelatud ainete kasutamine võib kahjustada tervist, kirjutab ERR Uudised.

«Tegemist ongi tõsise rahvatervise probleemiga ja on aeg hakata sellesse ka sama tõsidusega suhtuma. See on ka üks eesmärk testida ja ära hoida neid, kes endale halba teevad,» rääkis Port.

Küsimusele, kas kõik viimasel ajal näiteks efedriini sisaldavat nohurohtu kasutanud tõbised võiksid dopinguküttide kartuses koju jääda, vastas Port, et spordi mõttes oleks see kindlasti ausam.

42. Tartu Maraton toimub 17. veebruaril. 63 km distantsi start antakse Tehvandi Spordikeskuse staadionilt ja 31 km distantsi start Arula teeristist. Lühem distants on väljamüüdud ja 63 km distantsi registreerimine on veel avatud.

Tänase seisuga on maratonile registreeritud kokku 8516 inimest. Pikal maal on kirjas 6516 inimest, lühikesel 2000.

Eesti Olümpiakomitee esindaja Kristel Berendsen on varasemalt Postimehele öelnud, et Tartu suusamaratonil ka eelnevatel aastatel rahvasportlaseid testitud, tänavu toimuv testimine ei ole harukordne.

2006. aastal näitas 36. Tartu Maratoni järgne dopingukontroll lubatust kõrgemat efedriini taset rahvasportlase organismis, mis võis olla põhjustatud külmetusravimi tarvitamisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles