Töötaja eksimus sundis piirivalvureid terminalis passe kontrollima

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Reisiteenindaja avas esmaspäeval Tallinna lennujaamas kogemata vale ukse ning osa Minskist saabunud reisijaid pääses ilma passikontrollita terminali. Viga märganud piirivalvurid kontrollisid reisijate passe terminalis.

«Juhtus selline asi, et reisiteenindaja eksis ja lasi reisijad kogemata valest uksest välja,» selgitas esmaspäevaõhtust vahejuhtumit Tallinna lennujaama lennundusjulgestuse juht Tarvi Pihlakas.

Ta lisas, et selle apsu tõttu sattus osa Valgevene pealinnast Minskist saabunud reisijaid  passikontrolli läbimata Schengeni lende teenindavasse tsooni.

«Piirivalve jälgib kogu aeg, kui me teenindame kolmandatest riikidest tulnud lende ja nad märkasid õigel ajal, et reisiteenindaja eksis,» sõnas Pihlakas. Tema kinnitusel keegi ilma passikontrollita siiski riiki ei pääsenud ning turvatöötaja aitas piirivalvel reisijad kinni pidada ning rende dokumente kontrolliti terminalis.

Piirivalveameti teatel sattus 15 Minski lennult saabujat eksituse tõttu valele korrusele, Schengeni alasse. «Kolmandal korrusel reisijaid oodanud piirivalve vahetuse vanem märkas toimunut ning kahe minuti jooksul juhatati reisijad tagasi mitte-Schengeni alasse, kus nad läbisid nõuetekohase piirikontrolli,» kinnitati piirivalvest.

Suurem osa valele korrusele sattunud 15st inimesest olid transiitreisijad, kes pärast piirikontrolli läbimist suundusid järgmisele lennule.

Tallinna lennujaama lennundusohutuse juhi sõnul on neil sellisteks juhtumiteks olemas eraldi tegevuskava. «Meil on võimalus vahepeal uksed kinni panna, nii et keegi ilma dokumente kontrollimata reisiterminalist välja saaks,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles