Süürias tapeti Iraani kaardiväe komandör

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus tapetud Hassam Shateri.
Rünnakus tapetud Hassam Shateri. Foto: SCANPIX

Relvasatud isikud lasid maha Damaskusest Liibanoni pealinna poole teel olnud Iraani revolutsioonilise kaardiväe komandöri, teatasid ametivõimud täna.

Iraani eliitväe andmeil oli ohver Hassam Shateri ning kaardiväe kodulehel avaldatud teate kohaselt tapeti mees üleeile.

Kaardiväe pressiesindaja Ramezan Sherif ütles avalduses, et ülema tapsid «sionistliku režiimi palgamõrvarid ja toetajad». Shateri juhtis Liibanoni ülesehitustööde komiteed.

Iraani välisminister Ali Akbar Salehi ütles, et «mõistab selle terroriakti jõuliselt hukka».

Eelmisel kuul heitis USA suursaadik Süüras Robert Ford Iraanile ette, et see ei ole Süürias abivalmis.

«Nad saadavad relvi, nad saadavad teistsuguseid eksperte ja tegelikult me teame, et nad saadavad Iraani revolutsioonise kaardiväe liikmeid», ütles Ford, kes kutsuti 2011. aasta oktoobris julgeolekuohu tõttu Damaskusest tagasi.

Septembris ütles revolutsioonilise kaardiväe ülem kindral Ali Jaafari, et kaardiväe eliitüksuse Qudsi väe liikmed on Süürias, kuid täidavad ainult nõuandvat rolli. Iraani välisministeerium eitas hiljem, et revolutsiooniline kaardivägi Süürias on.

Iraani suursaatkond Beirutis teatas, et «relvastatud terroristid» tapsid islamivabariigi kodaniku ning lisasid, et ta oli tegelenud Liibanoni ülesehitustöödega.

Mehe surma asjaolusid ega kohta ei täpsustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles