Pomerants: politsei tühjaksjooksmise vastu imerohtu pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine siseminister Marko Pomerants.
Endine siseminister Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits

Endine siseminister Marko Pomerants tõdes, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) iga-aastase massilise väljaõppinud töötajate kaotuse vastu imerohtu pole.

«Kahjuks siin mingit imerohtu peale täiendavate vahendite eraldamise pole,» ütles Pomerants Postimehele.

«Kui hakata tegema järgmiste aastate riigieelarveid, siis ilmselt selline masu-järgselt põhjendatud ühe lauaga lisapalgavahendite tõus lahendusi ei paku,» lisas ta.

«Tuleb keskenduda sinna, kus olukord on pingelisem. Sisejulgeolek on kindlasti üks selliseid kohti. Samas on ebarealistlik ka korraga väga suur palgahüpe,» nentis eksminister.

«Kulusid mittevajavaks abimeheks oleks politsei- ja piirivalveameti kui organisatsiooni erinevate struktuuriüksuste töö selline korraldamine, et igapäevane omavaheline asjaajamine lahkumiseks lisapõhjuseid ei annaks. See viimane polnud mingi vihje, vaid lihtsalt üks väljakutsetest uuele PPA juhile,» rõhutas Marko Pomerants.

Tänane Postimees kirjutas, kuidas politsei- ja piirivalveamet kaotab iga aastaga sada töötajat. Eesti suurima töötajate arvuga asutuses teeb see isikkoosseisu kaotusena paar protsenti aastas. See on auk, mida ei suuda täita iga aastased lisandujad sisekaitseakadeemia lõpetajate näol, ent seda proovib veidigi leevendada vähenev bürokraatia rikkumiste menetlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles