Rohuküla-Heltermaa liinile lisandub parvlaev Viire

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade merelt Heltermaa sadamale.
Vaade merelt Heltermaa sadamale. Foto: Margus Ansu

Rohuküla-Heltermaa liinile, kus laevaliiklus on täna olnud tõsiselt häiritud madala veetaseme tõttu, siirdub täiendavalt reisijaid teenindama parvlaev Viire.


Tänane veetase on kõikunud -46 ja -51 cm vahel, nii madala veeseisu juures ei saa liinil sõita parvlaev St Ola, keda asendab parvlaev Harilaid. Parvlaev Scania jätkab graafikukohaseid reise Rohukülast kell 16.30, 20.30 ja Heltermaalt kell 18.30, 22.30.

Alates kella 17.15st alustab Rohukülast graafikuväliselt liiklust parvlaev Viire. Viire kasutab ainult alumist autotekki, kuna Rohuküla-Heltermaa liinil puuduvad sõiduteed ülemisele platvormile, ent siiski on Viire alumise teki mahutavus on võrreldav liini tavapäraselt teenindava St Ola kogumahutavusega. Viire, Scania ja Harilaid teenindavad reise seni, kui kõik sõidukid on üle väina pääsenud.

Hiiumaale sõita soovijatel on võimalik sõita ka läbi Saaremaa. Rohuküla-Heltermaa liini e-piletitega saab sõita ka läbi Kuivastu-Virtsu ja Triigi - Sõru liini. Kuivastu-Virtsu liinil võimaldatakse sõit eelisjärjekorras. Triigi - Sõru liinile on lisatud täiendavad väljumised Sõrult kell 14.00, 17.00, 20.00 ja Triigist kell 15.30, 18.30, 21.30, vajadusel on võimalik teha hilisõhtul veel üks ring.

Parvlaev St Ola siirdus täna teenindama Kuivastu - Virtsu liini, kuna on kõige suurema süvisega laev ja meresõiduohutuse seisukohalt ei saa sõita veetasemel, mis on rohkem kui -49 cm. Scania ja Harilaid saavad sõita veetasemel kuni -55 cm alla nulli.

Vastavalt EMHI hoiatusele on 29. aprilli õhtul kell 21st kuni 30. aprilli õhtuni kella 21ni oodata Rohuküla, Virtsu ja Pärnu sadamates veetaseme langust 50-70 sentimeetrini alla keskmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles