USA lisas terroristide nimekirja Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islami-Magribi Al-Qaeda (AQIM) võitlejad Sahara kõrbes.
Islami-Magribi Al-Qaeda (AQIM) võitlejad Sahara kõrbes. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriigid lisasid Islami-Magribi Al-Qaeda (AQIM) väidetava kõrge juhi terroristide nimekirja, mis on osa Washingtoni toetusest Põhja-Malis islamistidega võitlevatele Prantsuse sõduritele.

USA rahandusministeeriumi eile avaldatud direktiiv, millega määratletakse «terroriste ja nende toetajaid», sisaldas AQIM-i kõrge juhi Yahya Abu Hammami nime.

Rahandusministeeriumi sõnul on Alžeerias sündinud Abu Hamman AQIM-i juht Sahelis, mis on määratu ja põuane piirkond Põhja-Aafrikas, ning ta «on mänginud võtmerolli rühmituse terroritegevuses Põhja-Aafrikas ja Malis».

Rühmitus on viimastel aastatel röövinud mitmeid välismaalasi ja rahandusministeeriumi andmeil oli Abu Hammani käes 2011. aasta seisuga teadaolevalt mitu eurooplasest pantvangi.

Direktiiv külmutab Abu Hammani vara Ühendriikides ning keelab ameeriklastel temaga äri ajamise.
Ministeerium kinnitas jätkuvat toetust Prantsusmaale ja rahvusvahelisele üldsusele võitluses äärmuslusega Malis ja kogu regioonis.

USA on abistanud Malis Prantsuse sõdureid õhutranspordiga ning andis väljaõpet Aafrika vägedele, mis peaks varsti julgeolekuülesanded prantslastelt üle võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles