Meie Kirik: Tallinna praost tunnistab kuulumist vabamüürlaste hulka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tammsalu.
Jaan Tammsalu. Foto: Viktor Burkivski

Vastates kolleegi küsimusele, tunnistas EELK Tallinna praostkonna praost Jaan Tammsalu, et on kuulunud aastaid vabamüürlaste ridadesse.

Samale küsimusele andis eitava vastuse Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse õpetaja ja EELK kantsler Urmas Viilma, vahendab Meie Kirik.

«Jah, kuulun juba aastaid vabamüürlaste ridadesse ja oman 30 kraadi. Eestis on võimalik saada 33,» ütles Jaan Tammsalu, kelle sõnul seisab vabamüürlus kraad-kraadilt järjest enam piibellikul alusel ning taotleja peab tunnistama usku Jumalasse.

«See, kui Itaalia vabamüürlus on ennast katoliku kirikuga vastandades rikkunud selle kirikuga suhted, ei tähenda, et meie siin maal peaksime sama suhtumise üle võtma,» lisas ta.

EELK kantsler Urmas Viilma vastas küsimusele vabamüürlaste hulka kuulumise kohta järgmist: «Ma ei kuulu vabamüürlaste organisatsiooni liikmete hulka.»

Mõlema vaimuliku vastused avaldas Muhu koguduse õpetaja Aare Luup Facebooki vestlusgrupis «Eesti Evangeelne Luterlik Kirik», ajendiks Hans H. Luige artikkel ajalehes Eesti Ekspress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles