Kiisler palub maanteeametil teeaukude probleemiga tegeleda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augud Gonsiori tänaval
Augud Gonsiori tänaval Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Regionaalminister Siim Kiisler pöördus maanteeameti peadirektori poole seoses võimalike puudujääkidega omavalitsuste poolses teehoolde alases tegevuses ning kohalike teede seisundinõuetele mittevastavuse osas.

Kohalike teede seisundinõudeid reguleerib majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, kuid Kiisleri sõnul on reaalsuses määruse lisas toodud nõuded kattega teele nii mõneski omavalitsuses, nagu näiteks Tallinnas, ilmselgelt täitmata.

Teeseaduses sätestatakse, et üle 20-cm läbimõõduga ja üle 5-cm sügavusega auk peab olema tähistatud liikluskorraldusvahendiga ning aukudega ala peab olema tähistatud lõigu kogu pikkust tähistava lisatahvliga varustatud liiklusmärgiga.

«Samas ei ole minule teadaolevalt seda alati jälgitud ning seega ei täideta ka seadusandja antud eesmärki, milleks on ohutu liiklemise tagamine,» märkis minister.

Eelkirjeldatust ja kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse alusel pandud teede ja linnatänavate korrashoiu kohustustest ei ole minu hinnangul mitmed kohalikud omavalitsused kinni pidanud, lisas ta.

Kuna maanteeameti peadirektoril on ülesanne viia läbi avalikult kasutatava tee seisundinõuete täitmise järelevalve, palub Kiisler informatsiooni viimasel ajal läbi viidud või plaanitavate järelvalvemenetluste kohta omavalitsustes.

«Ühtlasi kutsun teid üles kasutama teile seadusega antud võimalust korraldada vajadusel järelvalvetoimingute läbiviimine, et tagada kõigi liiklejate ohutus,» teatas Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles