Tuiksoo: maaelu arengukava peab keskenduma investeeringutele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo
Ester Tuiksoo Foto: Peeter Langovits

Täna Paides maarahva kongressi volikogul maaelu uuest arengukava koostamisest ülevaate andnud riigikogu liige Ester Tuiksoo rõhutas, et maaelupoliitikas on peamine keskenduda investeeringutele, mille mõjusus Eesti põllumajandusele ja ekspordivõimele on suurem.

«Uue Euroopa Liidu finantsperspektiivi raames aastateks 2014-2020 peame oluliseks uue Eesti maaelu arengukava koostamist, mis kindlustaks investeeringud põllumajandustootjatele ja seeläbi ka töökohad piirkondades,» rääkis Tuiksoo.

Tuiksoo sõnul tasub kaaluda, et eelistataks just pikaajalisi investeeringuid, mis uuendavad põllumajandushooneid ja nendega seotud tehnoloogiaid.

«Nii valmistame oma turgu ette piimakvoodi kadumisele 2015. aastal ja suurendame Eesti piimatootjate konkurentsivõimet,» rääkis ta.

«Leian, et suuremad põllumajandustootjad on Eesti riigi toidu julgeoleku tagajad, kelle toodang peab kindlustama nii Eesti vajaduse kui elavdma maapiirkondade majandust ekspordist laekuva tuluga,» lisas riigikogu maaelu komisjoni liige Tuiksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles