Kuusalus metsa süüdanud kaitsevägi pääseb menetlusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalu metsapõlengu kustutamine.
Kuusalu metsapõlengu kustutamine. Foto: Liis Treimann

Käesoleva nädala alguses laskeharjutuste käigus Kuusalu vallas metsatulekahju põhjustanud kaitseväelased pääsevad menetlusest.


Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuule sõnul otsustas inspektsioon menetlust mitte alustada, kuna tuld võttis peamiselt kaitseväe harjutusväljaku sihtmärgiala ning seal on metsakahjustused paratamatud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles BNSile, et kaitseväelastel polnud päästeametilt ega päästekeskuselt vaja tuleohtlikul ajal laskeharjutuste läbiviimiseks luba taotleda ja otseselt ühegi seadusesätte vastu nad ei eksinud.

«Päästjad on seisukohal, et kui tuleohtlikul perioodil ja ka muudel aegadel kaitseväelased teostavad laskeharjutusi, siis peavad nad ka vastavalt seadusele tagama tuleohutuse antud piirkonnas,» selgitas Randoja BNSile.

Tema sõnul oli Kuusalus laskeharjutuse ajal kaitseväel Tapal valves päästemeeskond ja päästeauto ning need osalesid ka tulekustutustöödel koos ligi 200 kaitseväelasega.

Kuusalu vallas läks mets põlema 28. aprilli õhtul, kui kaitseväelased tegid seal laskeharjutusi. Häirekeskus sai Pala küla lähedal sõjaväe polügooni juures süttinud metsast teate kella 13.37 ajal. Esialgu võttis tuld kolm hektarit metsa, kuid õhtuks levisid leegid ligi 15 hektarile.

Tuld olid lisaks kaitseväelastele kustutamas ka kümme päästemeeskonda enam kui 13 autoga ning teisipäeva õhtul veidi enne südaööd said tuletõrjujad leegid summutatud.

Päästekeskus tuletab inimestele meelde, et kuival perioodil on tule tegemine looduses ülimalt ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles