Filmiinimesed esitasid EFI nõukokku Lauri Kärki ja Valter Uusbergi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang ja ministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.
Kultuuriminister Rein Lang ja ministeeriumi kantsler Paavo Nõgene. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Täna kukkus tähtaeg Eesti Filmi Instituudi nõukogu kahe uue liikme kandidaadi nimetamiseks. Filmiinimesed esitasid EFI nõukogu liikme kohale Lauri Kärki ja Valter Uusbergi.

Filmivaldkonna kandidaadid esitasid Eesti Animaliit, Eesti Dokumentalistide Gild, Eesti Stsenaristide ja Režissööride Liit, Eesti Kinoliit, Eesti Filmitootjate Liit, Eesti Filmioperaatorite Liit, Eesti Rahvuslik Produtsentide Ühing, Eesti Filmiajakirjanike Ühing, edastas kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Nüüd pöördub ministeerium kandidaatide poole, et saada nende kirjalik nõusolek osalemiseks EFI nõukogu töös. Seejärel peab ministeerium kontrollima, kas need isikud vastavad riigivaraseaduse ja EFI põhikirja nõuetele ning ühtlasi peavad kandidaadid olema tutvunud korruptsioonivastase seaduse ning muudes õigusaktides eraõigusliku juriidilise isiku juhtorgani liikme kohta sätestatud nõuetega.

«Kui ministeerium on need eelnimetatud toimingud teinud ja nimetatud isikud vastavad seaduse nõuetele, teen ministrile ettepaneku need kaks esindajat nimetada EFI nõukogu liikmeteks,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler ja EFI nõukogu esimees Paavo Nõgene. Sellest lähtuvalt saab EFI nõukogu olema 9-liikmeline ehk sama suur kui varasemalt Eesti Filmi Sihtasutuse nõukogu.

Eeldatavasti koguneb uus täiendatud koosseis 26. veebruaril, mil kohtutakse EFI juhatuse liikme kandidaatidega.

Esialgu pidi EFI nõukogu koosnema seitsmest filmivaldkonnaga mitteseotud inimesest, kuid pärast filmiinimeste tugevat protesti otsustas kultuuriministeerium lubada EFI nõukokku ka kaks filmivaldkonna asjatundjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles