Ain Aaviksoo: mõttetalgute kritiseerimine tuleb hirmust kõige uue ees

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Aaviksoo.
Ain Aaviksoo. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Analüüsitoimkonna juhi Ain Aaviksoo sõnul tuleb mõttetalgute suur kriitika hirmust kõige uue ees.


«Iga bioloogiline olend kardab võõrast ja sellist asja pole lihtsalt varem tehtud,» sõnas Aaviksoo ETV saates «Vabariigi kodanikud», vahendas

ERR Uudised

.

Entsüklopeediakirjastuse peatoimetaja Hardo Aasmäe sõnul ei maksa üritusele ette heita ka osalejate vähest arvu, sest mõttetalgute tulemus ei selgu vastupidiselt prügikoristusaktsioonile kohe, vaid pikema aja jooksul.

Mõttetalgute korraldaja Rainer Nõlvaku sõnul on tänase päeva kõige positiivsem asi see, et suur osa inimesi lubas ka edaspidi kokku tulla.

Filmiprodutsent Artur Talviku sõnul on bürokraatia ja poliitilise ringkonna suletus eestlase vaimu ja sotsiaalset aktiivsust suretanud.

Küsimusele, mis talgutel kogutud ideedest täpselt edasi saab, ei osanud konkreetset vastust anda ükski saatekülaline. Ain Aaviksoo sõnul hakatakse ideid väga põhjalikult koos laia asjatundjateringiga sõeluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles