Proua Obama on murdnud nii ilusate kui mõjukate nimekirja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle, Sasha, Barack ja Malia Obama jalutamas Ameerika Ühendriikide uut esikoera Bo’d.
Michelle, Sasha, Barack ja Malia Obama jalutamas Ameerika Ühendriikide uut esikoera Bo’d. Foto: AFP / Scanpix

Mitte ainult USA president Barack Obama, vaid ka tema abikaasa Michelle sai sel nädalal vaadata tagasi esimesele sajale päevale uues ametis. Isegi veel suurema rahuloluga kui president ise – ameeriklaste toetus presidendiprouale ületab kolme protsendipunktiga tema mehe oma.




Seda kinnitab värske Gallupi küsitlus: kui riigipead toetab 69 protsenti küsitlusele vastanuist, siis esileedi puhul on sama näitaja 72 protsenti.

Uudisteagentuuri AFP teatel peaks Michelle Obama oma abikaasa kõrval figureerima ka uudisteajakirja The Time peatses saja maailma kõige mõjukama isiku nimekirjas. Seltskonnaajakiri People Magazine tunnustas USA esileedit juba sel kolmapäeval sellega, et märkis ta ära saja maailma kõige ilusama inimese tabelis.

«Minu arvates on mul Valge Maja parim töökoht,» teatas Michelle Obama kohtumisel Ühendriikide presidendipalee töötajate lastega. «Mina ei pea iga päev raskete probleemidega tegelema.» Briti uudistevõrgu BBC kohaselt peab esileedi oma ametit päris huvitavaks.

BBC ajakirjaniku Rajini Vaidyanathani hinnangul on Obama suutnud esileedi rolli täites hästi ka enda omapära sisse tuua. Näiteks šokeerinud protokollifanaatikuid ühisfotol poseerides Inglise kuninganna õelikku embusesse haaramisega ja juba legendiks kujunenud varrukateta kleitide kandmisega.

Michelle Obama on näidanud ka sõna otseses mõttes oma maalähedasemat poolt sellega, et rajas Valge Maja juurde köögiviljapeenrad.

President Bill Clintoni ajal Valge Maja pressiesindajana töötanud Dee Dee Myersi sõnul oskab praegune esileedi väga hästi langetada valikuid, mis muudavad ta lihtameeriklastele lähedaseks.

«Esimene mulje on tihtipeale visuaalne, see, kuidas ta välja näeb, ning minu arvates on Michelle Obama suutnud selle katse läbida väga mitmel tasemel,» arvas Myers.
Michelle Obamat võib näha kandmas nii tippmoekunstnike loomingut kui ka masstoodanguna tulevaid rõivaid. «Ta tunneb end omas nahas hästi ja on samas väga lähedasel moel šikk,» kiitis Myers BBC-le. «Ja minu arvates on see äärmiselt populaarne ajal, kui majandusel ei lähe hästi ning inimesed peavad oma elus ohvreid tooma ja kärpeid tegema.»

Igatahes AFP andmeil on proua Obama juba andnud oma panuse Hiina majanduse arendamisse. Nimelt on mullu maavärinas kannatada saanud Sechuani provintsi kingatootja Reoblan Footwear Co Ltd praeguseks üle koormatud tellimustest Bandolino Berry kontsakingadele, millega Ühendriikide presidendiprouat jalutamas on nähtud.

Michelle Obama


•    Sündinud 17. jaanuaril 1964.


•    Chicago keskklassist pärinev presidendiproua, täisnimega Michelle LaVaughn Robinson Obama, on lõpetanud Princetoni ja Harvardi ülikooli juura erialal.


•    Barack ja Michelle Obamal on kaks tütart – kümneaastane Malia Ann ja seitsmeaastane Natasha.


•    Juba enne esileediks tõusmist pälvis ta erinevaid tiitleid. Näiteks 2006. aastal valis ajakiri Essence ta 25 maailma kõige inspireerivama naise hulka ning 2007. aastal hääletas Vanity Fair ta kümne kõige paremini riietuva inimese nimekirja. 2007. aastal mainiti teda Harvardi saja kõige mõjukama vilistlase pingerea 58. kohal.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles