Narvas avastati kahest sõidukist 125 000 salasigaretti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto pakiruumis ja salongis asuvatest peidikutest avastati 48 640 salasigaretti
Auto pakiruumis ja salongis asuvatest peidikutest avastati 48 640 salasigaretti Foto: Maksu- ja tolliamet

Ida tollipunkti töötajad avastasid eelmisel laupäeval Narvas kahest Venemaalt Eestisse saabunud sõidukist kokku pea 125 000 salasigaretti.

Maksu- ja tolliameti teatel leiti ühe auto pakiruumist peidik, kuhu oli paigutatud 76 120 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Vähem kui tund hiljem sisenes tollipunkti teinegi sõiduauto, mille pakiruumist ja salongist leiti peidikud 48 640 deklareerimata sigaretiga. Mõlema juhtumi osas alustati väärteomenetlust.

Ameti tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Ants Kutti sõnul on viimasel ajal kasvanud juhtumite hulk, kus sõiduautodest on leitud spetsiaalselt salakaubaveo eesmärgil sisse ehitatud peidikuid. Tema sõnul on uudne, et salakaubaveoks kasutatakse mitte ainult väga vanu, vaid ka suhteliselt uusi sõidukeid.

«Avastused näitavad, et peidikud on väga professionaalselt tehtud, aga tänu tõhusale riskianalüüsile ja moodsale kontrollitehnikale suudame sellised sõidukid kontrolli suunata ja peidikutest salakauba avastada,» ütles Kutti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles