Ruussaar: kas sotse tahetakse valitsusest välja puksida?

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip pole Ivari Padari töövõtetega rahul.
Peaminister Andrus Ansip pole Ivari Padari töövõtetega rahul. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Ainar Ruussaare hinnangul on jäänud mulje, et Reformierakond ja IRL tahavad sotse valitsusest välja tõrjuda.


Samas avaldas Ruusaar Kuku raadio saates Keskpäevatund arvamust, et enne kohalikke valimisi koalitsioon ei lagune, valitsuse tõehetk saabub hinnangul novembris.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi leidis, et maamaksu tõstmine oleks praegu erakordne lollus, sest siis saaksime nälja-aastateks buumiaegsed hinnad. Ka Heldur Meerits leidis, et rahandusminister Ivari Padar on osa kriitikast ära teeninud, nädalad lähevad, tulemust aga ei paista.

Ruussaar tõstatas küsimuse, kas välja pakutud uue erastamise laine oleks mõtekas. Meeritsa arvates oleme praegu tulude nappuse tipus ja erastamine ei pruugi olla rumal mõte. Lisaks leidis ta, et paljud eelarve kulutused on meil seotud konkreetsete seadustega, praegu pole aga midagi ette võetud, et neid lahti siduda.

Hõbemägi nentis, et uue 8 protsendilise ministeeriumite eelarve kärpimise käigus võivad justiitsministeerium ja siseministeerium taaskord väita, et kärped ohustavad julgeolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles