USA eestlaste ajaleht otsib võimalusi ilmumist jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajelehe Vaba Eesti Sõna koduleht.
Ajelehe Vaba Eesti Sõna koduleht. Foto: www.vabaeestisona.com

Ameerika Ühendriikide eestikeelse ajalehe Vaba Eesti Sõna väljaandja Nordic Press otsib võimalusi, et raskes majanduslikus olukorras lehe väljaandmist jätkata.

Nordic Pressi teatel on lehe majanduslik olukord kriitiline, kuna selle väljaandmise ja postitamise kulud kasvavad, kuid tellijate arv kahaneb. Praeguses seisus saab lehte välja anda veel paar aastat.

Lehe kadumisel oleks Nordic Pressi teatel aga palju tõsisemad tagajärjed kui ainult neile 1500-1800 eestlasele, kes lehte praegu loevad.

«Lehe kadumine tähendab paratamatult ka Ameerika aktiivse eesti ühiskonna kadu, sest Vaba Eesti Sõna on 60 aastat ühendanud neid väikesi eesti kultuuri osakesi, mis üle suure Ameerika mandri laiali on. Ilma ajaleheta me ei saa rääkida eesti kultuuri edasikestmisest Ameerika mandril,» märkis väljaandja ajalehe kodulehel avaldatud teates.

Nordic Pressi kinnitusel pole ajalehe kriitiline olukord tingitud üleilmsest majanduskriisist, vaid tegu on loomuliku hääbumisega, mis käib kaasas USA aktiivse eesti ühiskonna kadumisega. Siiski avaldas väljaandja arvamust, et hääbumist on võimalik peatada, kuid seda ainult koostöös kõigi sealsete aktiivsete eestlaste ja nende organisatsioonidega.

Seda, kuidas Vaba Eesti Sõna väljaandmist jätkata, koguneb 9. mai keskpäeval New Yorgi Eesti Majas arutama ajalehe kriisikoosolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles