Põhjamaade suurim hotellioperaator lahkub Eestist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scandic Hotels müüb Tallinnas Vabaduse väljaku ääres asuva Scandic Palace’i ja lõpetab Eestis tegevuse.
Scandic Hotels müüb Tallinnas Vabaduse väljaku ääres asuva Scandic Palace’i ja lõpetab Eestis tegevuse. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sajandivahetusel Eesti turule tulnud Põhjamaade suurim hotellioperaator Scandic Hotels on tegemas viimaseid samme, et lõpetada tegevus Eesti turul.

Kui jaanuaris tulid uudised, et Scandic lõpetab Pärnu Rannahotelli majandamise, siis eelmisel nädalal allkirjastati tehing, millega Scandic müüb Tallinnas Vabaduse väljaku ääres asuva Scandic Palace’i varad ja opereerimisõiguse EfTEN SPV 11 OÜ-le, kirjutab Äripäev.

Sellest pool kuulub EfTEN Kinnisvarafondile ja pool Esraven ASi kaudu Vello Kunmanile. Nüüd oodatakse tehingule veel konkurentsiameti hinnangut ning aprilli lõpuks peaks tehing lõplikult jõustuma.

Scandic Hotel kinnitas, et sellega lõpetavad nad Eestis tegevuse.

«Hotell Palace’ist on kujunenud omamoodi ikoon oma pika ajaloo ja unikaalse asukohaga. Siiski on viimasest põhjalikust renoveerimisest möödas ligi veerand sajandit ning tehnosüsteemide elukaar on oma eluea lõpus. Praeguses seisukorras ei vasta hotell tänastele konkurentsi tingimustele ja vajab täielikku renoveerimist. Meie plaan on hotell Palace täielikult rekonstrueerida ja taasavada ta oma kunagises säras,» ütles EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas pressiteate vahendusel.

Hotell Palace’i ostuga on EfTEN Kinnisvarafondi portfellis kokku 15 objekti, kogupindalaga 83 000 ruutmeetrit rendipinda, mis jaguneb büroo-, teenindus-, majutus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles