Kahte Saksa iraanlast süüdistatakse lennukimootorite smugeldamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Kahte iraanlast süüdistatakse Saksamaal toodetud lennukimootorite salakaubaveos Iraani, kus neid kasutati luure- ja ründedroonide Ababil III valmistamiseks, teatas täna Saksa föderaalprokuratuur.

Saksamaal on rahvusvaheliste sanktsioonide tõttu keelatud eksportida Iraani kaupu, mida võidakse kasutada sõjalisel otstarbel.

Saksa-Iraani topeltkodakondsusega 30-aastane mees ja 54-aastane Iraani kodanik said süüdistuse Saksa ekspordiseaduste rikkumises, ütles prokuratuuri pressiesindaja Marcus Köhler.
Süüdimõistmise korral ähvardab neid kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus.

Ababili lennuulatus on 145 kilomeetrit ja see võib tõusta kuni 4300 meetri kõrgusele. Droon on mõeldud seireks ja luureandmete kogumiseks, kuid Saksa prokuröride väitel võidakse seda kasutada ka ründedroonina.

Iraan on kasutanud Ababil-tüüpi droone juba aastaid.

Esimest meest süüdistatakse 2008. aasta oktoobrist 2009. aasta oktoobrini 61 lennukimootori Iraani toimetamises, teine olevat mootoreid Iraanis edasi müünud.

Asja hakkab arutama Frankfurdi kohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles