Kreeka streigipäeval puhkesid tänavarahutused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei Ateenas.
Märulipolitsei Ateenas. Foto: SCANPIX

Ateena politsei kasutas täna pisargaasi, et tõrjuda kive pilduvaid ja korda rikkuvaid protestijaid, kes olid ööpäevase streigi ajal tänavatele meelt avaldama tulnud.

Kreeka kommunistide korraldatud demonstratsioonist Ateenas võttis osa umbes 15 000 inimest, teiste ametiühingute egiidi all tuli politsei andmetel tänavatele veel vähemalt 20 000 inimest.

Põhja-Kreekas Thessalonikis avaldas samuti 15 000 inimest meelt.

Ateenas visati ühe auto pihta süütepomm ning politseid tabas kivirahe. Korravalvurid tõrjusid sõjakaid meeleavaldajaid pisargaasiga.

Thessalonikis pandi põlema telemeeskonna auto ja visati sisse mitme pandimaja aknad.

«Maksmata arved, alandatud palgad ja pensionid, suletud poed. Kreeka rahvas ei saa päästjaid ootama jääda. Ainult nii, et me asjad ise käsile võtame, pääseme sellest ummikust,» ütles vasakäärmusliku opositsioonierakonna Syriza esimees Alexis Tsipras ajakirjanikele.

Kreekas toimub täna 24-tunnine streik, esimene üldstreik sel aastal.

Erasektori ametiühingu GSEE ja avaliku sektori ametiühingu ADEDY korraldatud streigis osalevad teiste seas arstid, advokaadid ja õpetajad, protestitakse rangete säästumeetmete vastu.

Streik tõi kaasa häired nii lennuliikluses kui ühistranspordi töös. Sadamasse jäid maismaa ja saarte vahel kurseerivad laevad. Tööseisakuga nõutakse muu hulgas uusi kollektiivlepinguid ja meetmeid tööpuuduse vastu.

Streik toimub nädal enne rahvusvaheliste kreeditoride kavandatud auditit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles