Ministrid: PPA juhi konkursil osalenute nimesid poleks pidanud avalikustama

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil
Andrus Ansip ja Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts taunisid täna politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori leidmiseks korraldatud konkursil osalenud inimeste nimede avalikustamist.

Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et taolisi konkursse ei peaks korraldama liiga avalikult. «Kõik te olete suured avalikkuse absolutiseerijad, aga mina leian, et teatud puhkudel on ka diskreetsus vajalik ja oluline,» lausus ta ja avaldas arvamust, et ka PPA peadirektori leidmiseks korraldatud konkursil osalenute nimed poleks pidanud avalikuks saama.

Tema sõnul võib kandideerijate nimede avalikustamine viia selleni, et tulevikus ei taha inimesed taolistel konkurssidel enam osaleda, sest «avalikkuse suhtumine on ikkagi halvustav ja võitjaks mittetulnut peetakse kaotajaks». Ühtlasi kinnitas ta, et tema PPA peadirektori konkursil osalenuid kaotajaks ei pea.

Ka Parts ütles pressikonverentsil, et kui kõigi avalikel konkurssidel osalenute nimed avalikustada, ei pruugi järgmisel korral konkursile enam kedagi tulla. «Tegelikult on see väga sensitiivne informatsioon. Inimene tuleb, kandideerib ja mitte miski ei taga, et keegi ei osutu paremaks väga erinevatel põhjustel. See on selle konkursi puhul, tuleb tunnistada, kahetsusväärne,» märkis ta.

Samas tuletas ta meelde, et PPA praeguse peadirektori Raivo Küüdi lahkumine oli tingitud sellest, et Ida-Virumaal mõõdeti süsteemselt ebaseaduslikult kiirust. «See oli ju see põhjus ja ma arvan, et siseministri või komisjoni otsus – isegi siis, kui nimed olid avalikud – tõsta latti kõrgemale oli väga julge otsus,» lisas Parts.

Siseministeerium teatas esmaspäeval, et PPA peadirektori kandidaadi leidmiseks jätkatakse sihtotsingut, kuna hindamiskomisjon otsustas avaliku konkursi hindamisvoorude järel siseministrile kandidaati mitte esitada. PPA praegune peadirektor Raivo Küüt lahkub ametist 28. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles