Parts teeaukudest: Savisaar kiusab süsteemselt autoomanikke

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles Tallinna teede kehva olukorda kommenteerides, et Keskerakonna esimees ja linnapea Edgar Savisaar kiusab süsteemselt autoomanikke.

Parts ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et riik eraldas sel aastal kohalike omavalitsuste teedele 60 protsenti rohkem raha kui eelmisel aastal. Tema sõnul võib enamike omavalitsuste puhul nõustuda, et oleks hea, kui riik suudaks teedele eraldada riigieelarvest rohkem. «Aga ma arvan, et see reegel ei kehti Tallinna linna puhul, kui me vaatame tulubaasi ja ühe või teise omavalitsuse üldisi hakkamasaamise võimalusi,» lausus ta.

Kui te järjekordselt põrutate oma kalli autoga suurde auku, siis vastus on selles, et see on süsteemse poliitika tulemus.

Partsi hinnangul on Tallinna teede olukord linna süsteemse poliitika tulemus. «Kui lumi läheb ära, siis me kõik tõenäoliselt istume oma autodega nendes suurtes aukudes ja mõtleme koos Edgar Savisaarega, miks see auk siia tekkis,» rääkis ta. «Vastus on väga lihtne: alates 2006. aastast on Tallinna linna teede kapitaal- ja taastusremondi eelarve vähenenud kuskil viis korda.»

Tema sõnul on küsimus poliitilises tahtes. «Miks härra Edgar Savisaar seda teeb? Ma vastan tema eest: sest esiteks ta süsteemselt kiusab autoomanikke ja teiseks, augud ei hääleta. See on Savisaare mõtlemistase,» ütles Parts.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees lisas, et kui kõik jätkub nii, et tänavate kapitaal- ja taastusremondiga ei tegeleta, läheb teede seis üha halvemaks. «Ja kui te järjekordselt oma kalli autoga põrutate suurde auku, siis vastus on selles, et see on süsteemse poliitika tulemus,» märkis Parts.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles