Tänavused «Tiigri tegijad» on Saaremaa kool ja GAG klassiõpetaja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves andis üle tänavuse «Tiigri tegija» tiitlid 120 õpilasega Salme põhikoolile ning Gustav Adolfi gümnaasiumi klassiõpetajale Kristi Rahnile.

Tegemist on täna aastakonverentsi pidava Tiigrihüppe sihtasutuse kaalukaima tunnustusega neile, kes on teistele eeskujuks nüüdisaegsete õppemeetodite ja tehnoloogiate kasutamisel koolis.

«Salme põhikool on väike oma õpilaste ja õpetajate arvult, kuid suur oma tegudelt. Enamik selle kooli õpetajatest ja õpilastest on osalenud või osaleb paljudes uuenduslikes projektides,» iseloomustas kooli sihtasutuse juhataja Enel Mägi.

Tänu koolisisesele initsiatiivile on Salme kool viimastel aastatel IKT-alaselt jõudnud uuele tasemele. Erilist tähelepanu pööratakse õpetajakoolitusele, mis kooli juhi Marika Pütsepa sõnul õpetab kasutama, rakendama, meeskonnatööd tegema ja eelkõige teistmoodi mõtlema. «Alles siis mõne aja pärast jõuab see kõik aine- ja ringitundides ja ühistes projektides õpilaseni,» lisas Pütsep.

«Tiigri tegija» kooli auhinnale kandideerinud koolide seast tõstis žürii nominentidena esile ka Tartu Kivilinna gümnaasiumi, Gustav Adolfi gümnaasiumi ja Tallinna reaalkooli.

Kõige uuendusmeelsemaks õpetajaks tunnistas žürii Gustav Adolfi Gümnaasiumi klassiõpetaja Kristi Rahni.

Rahn on õpetaja, kelle käe all teevad lapsed juba esimestes klassides filme ja programmeerivad mänge, uurivad loodust ja lihvivad esinemisoskust. «Ta jagab meelsasti oma kogemusi tehnoloogiate rakendamisel ka teiste õpetajatega – tema käe all saavad teadmisi nii lasteaedade kui algklasside õpetajad, on valminud programmeerimise õppekavad I ja II kooliastmes ning videoaabits kasutamiseks tahvelarvutites,» märkis Enel Mägi.

Nominentidena pälvisid lisaks tunnustuse ka Ene Moppel Võru Kreutzwaldi gümnaasiumist, Merle Lepik Salme põhikoolist ja Signe Reidla Surju põhikoolist.

«Tiigri tegija» auhinna võitnud kool saab võimaluse uuendada 10 000 euro eest kooli IKT taristut. Innovaatilisim õpetaja saab võimaluse 2000 euro ulatuses enesetäienduseks välisriigis.

«Tiigri tegija» valimisel arvestati kandidaatide osalemist Tiigrihüppe sihtasutuse erinevates programmides ja projektides, tehnoloogia-alaste arendusprojektide läbiviimist, IKT alaseid koolist väljapoole suunatud tegevusi ning õpilaste, lapsevanemate ja koolitöötajate arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles