ÜRO ei maksa Haitile kooleraepideemia eest hüvitist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris 2010 raputas Haitit ohvriterohke maavärin.
Jaanuaris 2010 raputas Haitit ohvriterohke maavärin. Foto: SCANPIX

ÜRO teatel ei kavatse maailmaorganisatsioon maksta Haitile kooleraepideemia eest hüvitist.

Haiti ametnike väitel jõudis koolera riiki Nepalist pärit rahuvalvajatega. ÜRO kinnitusel pole selle kohta mingeid kindlaid andmeid, vahendas Reuters.

Kooleraepideemia tõttu suri umbes 7750 haitilast ja seda pärast kolm aastat tagasi aset leidnud ohvriterohkem maavärinat. Haigestunuid oli ligi 620 000.

Haiguspuhangut ei saadud kontrolli alla kehva hügieeniolukorra tõttu. 

Bostonis asuv Õigluse ja demokraatia instituut Haitil toimetas ÜRO peakorterisse kirja, milles nõudis ohvrite peredele või nende lähedastele vähemalt 100 000 dollari suurust hüvitist ja koolerat põdenutele 50 000 dollari suurust kompensatsiooni.

Haiti võimud teatasid, et pole ÜRO otsusega rahul ja kavatsevad kaevata organisatsiooni kohtusse kas Ameerika Ühendriikides või Euroopas.

Jaanuaris 2010 pealinnas Port-au-Prince’is aset leidnud maavärinas hukkus umbes 300 000 inimest, kodutuks jäi 1,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles