Ameerika Ühendriigid saatsid Eestile sünnipäevaõnnitluse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry
John Kerry Foto: SCANPIX

USA vastselt ametisse asunud riigisekretär John Kerry soovis riigi välisministeeriumi koduleheküljel Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama nimel Eestile õnne vabariigi 95. sünnipäeva puhul.

«Ameerika Ühendriigid peavad meeles teie iseseisvust ja kõike seda, millega eestlased on panustanud oma lähiregioonis ja maailmas. Ameerika Ühendriigid on uhked, et olete meie pühendunud liitlane NATOs ja lähedane sõber,» kirjutas Kerry.

Riigisekretär rõhutas Vabariigi aastapäeva eel Eesti olulist rolli maailmas.

«Läbi uuendusliku mõtlemise ja raske töö pakuvad Eesti inimesed jätkuvalt välja uusi tehnoloogilisi lähenemisi, mis aitavad teil arendada ja säilitada elavat, vaba turuga demokraatiat. Teie riigi juhiroll küberturvalisuse, e-valitsemise ja tehnoloogilise innovatsiooni valdkonnas on ülemaailmselt heaks eeskujuks ning on juba toonud kasu kodanikele Tuneesiast Mongooliani, Moldovast Liibüani, kes sellest mudelist on eeskuju võtnud.»

«Selle tähtpäeva tähistamisel teadke, et Ameerika Ühendriigid on koos teiega selles töös meie kodanike parema ja jõukama tuleviku nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles