Kaitsevägi näitab paraadil õhuväe uut 3D-radarit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi näitab oma tehnikat homme keskpäeval Vabaduse väljakul algaval paraadil.
Kaitsevägi näitab oma tehnikat homme keskpäeval Vabaduse väljakul algaval paraadil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitsevägi näitab homme keskpäeval Tallinnas Vabaduse väljakul algaval vabariigi aastapäeva paraadil oma relvastust ja tehnikat, muu hulgas saab näha Baltimaade moodsaimat keskmaa õhuseireradarit Ground Master 430, mis võimaldab avastada õhuobjekte kuni 470 kilomeetri kauguselt ja 30 kilomeetri kõrguselt.

Samuti on vaatamiseks väljas 155- ja 122-millimeetriseid haubitsad, õhutõrjeraketikompleksid Mistral, õhutõrjekahurid ZU-23-2, tankitõrjeraketikompleksid Milan ja Mapats, 120- ja 81-millimeetriseid miinipildujad, 90-millimeetriseid tankitõrjekahurid, soomukid Sisu XA-180 ja XA-188 ning erinevaid lahinguteenindustoetuse sõidukid, teatas kaitseväe peastaap. Kaitseliit tutvustab näitusel käsitulirelvi.

Vabaduse väljakul on vabariigi aastapäeva paraadi rivistust kõige parem jälgida Jaani kiriku poolsest küljest või Harjumäelt. Paraad liigub Vabaduse väljakult Viru ringile ning on jälgitav Pärnu maantee äärest. Jalakäijate liikumine on piiratud Vabaduse väljakul, Kaarli puiesteel ja Harju tänaval.

Üksused rivistuvad Vabaduse väljakule kell 11.15. Paraadil osaleb ligi 1100 kaitseväelast, kaitseliitlast ja sisekaitseakadeemia kadetti ning esindatud on kõik kaitseväe väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused, staabi- ja sidepataljon, Vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru jalaväepataljon, Scoutspataljon, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, õhuseiredivisjon, logistikapataljon, mereväe üksus, Kaitseliidu Tallinna ja Harju malev, samuti sisekaitseakadeemia, kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Plaanide kohaselt sooritavad paraadist ülelennu Eesti õhuväe lennuvahendid koos politsei- ja piirivalveameti helikopteriga ning Balti õhuruumi turvavad Taani õhuväe hävitajad F-16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles