Rahvaliit: miks kandideerite europarlamenti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat
Anto Liivat Foto: Rahvaliit

Postimees.ee alustab tänasest Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamist. Esmalt küsisime parteide kandidaatidelt, miks nad europarlamenti pürgivad. Vastavad Rahvaliidu kandidaadid.


Anto Liivat:

Praegune poliitika vajab uusi mõttemudeleid ja kaasamiskultuuri. See ongi see, mida soovin Euroopa Parlamendi saadikuna Eesti poliitikasse tuua, selle omaksvõtmise eest tahangi seista. Eesti riik seisab täna arengu ristteel. Igaüks saab vahetult kogeda majandussurutise mõju - paljud inimesed on kaotanud töö, ettevõtete ekspordisuutlikkus on suhteliselt madal ja riigijuhid kaugenevad rahvast. Tahan olla omamoodi vedur, tuua poliitikasse uue põlvkonna, kel on taasiseseisvunud Eestis olnud võimalus kodanikuühendustes ja kolmanda sektori organisatsioonides osaleda ning kogemusi omandada. Neil on veidi teistsugune taustsüsteem kui tänastel poliitikutel, kes on harjunud juhtima ülevalt alla.

Karel Rüütli: Rohkem kui kunagi varem vajab tänane Eesti esindajaid europarlamenti, kes seisaks rahva eest - oleks rahvaga liidus ja näitaks oma poolehoidu ja toetust ka tõsiselt välja. Kandideerides Euroopa Parlamenti, pean silmas seda, et väiksusele vaatamata saaks Eestist aktiivne kaasarääkija ja otsustaja. Pean vajalikuks pöörata senisest enam tähelepanu hariduspoliitikale.

Jekaterina Golubtsova: Soovin seista hariduse kättesaadavuse, täiskasvanute ümberõppevõimaluste ja puuetega inimeste eest. Leian, et venekeelsete koolide integreerimine ei tohi põhjustada hariduse kvaliteedi langemist. Eurosaadik peab osalema ka muukeelsete, mitte-kodanike, sisserändajate ning inimeste vaba liikumise võimalustest tulenevate probleemide lahendamises. Peamine on, et Euroopa Parlamendi mõjutatavad otsused tooks Eestis kaasa üldise elukvaliteedi paranemise - soovi siin töötada ning sünnitada ja kasvatada uusi põlvkondi oma maa heaks.

Ulrika Hurt: Kandideerin Rahvaliidu meeskonnas, sest arvan, et jõudude tasakaalu ning parema huvide esindatuse jaoks on vajalik, et Rahvaliit vähemalt ühe kohaga on europarlamendis esindatud. Leian, et siiani on Eesti saadikud liialt vähe väärtustanud kodanikuaktiivsust, mille tagajärjel saab rahvas toimuvatest protsessidest teavitatud alles lõppfaasis, mil jääb üle vaid konstateerida fakti. See on aga kaasamise madalaim tase. Pean kandidaadina väga oluliseks, et europarlamendi uue koosseisu saadikud peavad 5 aasta jooksul nii kvaliteedis kui ka kvantiteedis rohkem panustama, kui seda seni Euroopa Parlamendis on tehtud. On kindel, et kodanike teavitamine Euroopa Liidus toimuvast ei tohi toimuda ainult viimasel paaril kuul enne valimisi ning et saadikutel on väga oluline roll kodanike teadlikkuse tõstmisel Euroopa Liidu alase hariduse vajadusest.

Kajar Lember: Minu jaoks on Rahvaliidu nimekirjas Europarlamenti kandideerimine osalemine meeskonnas, mille esinumber Anto Liivat on kindlasti Eesti jaoks parim valik Euroopas. Europarlamendi saadik peab oleme Euroopas tõeline Eesti esindaja, mitte ilmetu eurokraat, kellest peale valimisi pole jälle midagi kuulda. Uue põlvkonna tulek Euroopa Parlamenti on märk soovist leida uusi ja loovamaid lahendusi, kui seni on suudetud.
Olen veendunud, et Euroopa Parlament ei ole koht, kus teenitult pensionipõlve veeta. Eurosaadik peab oma valijale tagama, et ta on nähtav ka Eestis. Rahvaliidu esinumber Anto Liivat on väga hea kandidaat, kes valituks osutumise korral ei lähe Brüsselisse mugavat äraolemist nautima, vaid hakkab Eesti huvide kaitsmisel reaalselt tööle. Just sellepärast olen ma nõus Rahvaliidu ankrumehena toetama Anto Liivati kandidatuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles