IRL: miks kandideerite europarlamenti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam.
Tunne Kelam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimees.ee alustab tänasest Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamist. Esmalt küsisime parteide kandidaatidelt, miks nad europarlamenti pürgivad. Vastavad Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kandidaadid.


Tunne Kelam:

Minu erakond on mind esitanud oma esikandidaadiks, mis minu jaoks on


tunnustus senisele tööle europarlamendis. Kandideerides uuesti, saan ära kasutada senise viie aasta kogemusi ning oma saadikurühmas saavutatud positsiooni, et edasist tegevust veelgi eesmärgistatumalt ja tõhusamalt korraldada.

Marko Mihkelson: Pean täiesti loomulikuks, et poliitikud, kes oma erakondades tegelevad
välispoliitika või Euroopa Liidu poliitikaga, osalevad ka Euroopa Parlamendi valimistel.

Andres Herkel: Mu varasem poliitikakogemus võimaldab selle tööga hästi toime tulla.

Liisa-Ly Pakosta: Sest Eesti probleeme saab kõige paremini lahendada Euroopa Liidus. Europarlament on selleks väga sobiv institutsioon. Tema volitusi on pidevalt suurendatud ja kaasotsustusmehhanismi kaudu on seal võimalik Euroopa ning Eesti jaoks väga palju ära teha. Keegi peab ju olulistest tulevikuküsimustest ka rääkima, nagu lapsed ja lastega pered, Eestist kiire ja normaalne ühendus Euroopasse näiteks.

Anna-Greta Tsahkna: Ideaalis selleks, et Eesti ja oma erakonna seisukohti jõuliselt esitada ja kaitsta europarlamendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles