Kristlikud demokraadid: miks kandideerite europarlamenti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKD esimees Peeter Võsu.
EKD esimees Peeter Võsu. Foto: Marina Puškar

Postimees.ee alustab tänasest Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamist. Esmalt küsisime parteide kandidaatidelt, miks nad europarlamenti pürgivad. Vastavad Eesti Kristlike Demokraatide kandidaadid.


Peeter Võsu:

Kuna Eesti on Euroopa Liidus, mõjutavad Brüsselis langetatud otsused otseselt iga eestlase elu. Euroopa Liit on võtnud kursi föderalismi suunas. Pean seda Eestile kahjulikuks. Olen valmis panustama oma aega, energiat ja teadmisi, et mõjutada Euroopas langetatavaid otsuseid, et need oleks Eestile kasulikud. Üle-Euroopalise võrgustiku European Christian Political Movement (ECPM) raames olen osalenud mitmetel europarlamendis peetavatel debattidel ja oman ülevaadet seal toimuvast ning suhteid, mis aitavad mõttekaaslastega koos otsustusprotsessides mõjule pääseda.

Andres Toome: Miks mina? Sest paljud inimesed toetasid mind selles (nii moraalselt, kui ka materiaalselt). Miks EKD nimekirjas? Sest ükski teine partei või poliitiline ühendus ei kanna kristlikku ideed selliselt nagu mina seda sooviks näha. Nende kristlaste hääled, kes tegutsevad mõnes teises parteis, kipuvad jääma vähemusse ning ei ole arvestatavad otsuste vastuvõtmisel (nt Lissaboni lepingu heakskiitmine). Samas puudub nende parteide vahel ideoloogiline erinevus. Vaatamata näilisele poliitilisele võitlusele Keskerakonna ja Reformierakonna vahel kuuluvad mõlemad parteid ühte Euroopa Parlamendi fraktsiooni koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles