Sotsid: miks kandideerite europarlamenti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar riigikogu kõnepuldis
Ivari Padar riigikogu kõnepuldis Foto: Peeter Langovits

Postimees.ee alustab tänasest Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamist. Esmalt küsisime parteide kandidaatidelt, miks nad europarlamenti pürgivad. Vastavad Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kandidaadid.


Ivari Padar:

Eesti asja ei aeta ainult Eestis. Oleme üks osa Euroopa Liidust ja meie edu sõltub suurel määral sellest, kui edukalt suudame tegutseda euroliidu tasandil. Tugev ja võimalikult ühtne Euroopa Liit on kindlasti ka Eesti huvides.

Katrin Saks: Nüüd, kus töö on selgeks saanud, oleks kahju lasta omandatud kogemusel raisku minna. Siin on oluline osa suhetevõrgul ja järjepidevusel ning sisseelamise aeg üsna pikk. Mulle sobib töö rahvusvahelises seltskonnas ning koostööle orienteeritud organisatsioonis. Euroopa Parlament erineb selles mõttes rahvusparlamendist, et vähem on poliitiliste jõudude vastandumist ning enam koostööd ühisosa leidmiseks. Ja mulle see sobib.

Sven Mikser: Kandideerin, sest usun, et Eesti sotsiaaldemokraatide esindatus europarlamendis on meie riigi huvide seisukohalt oluline. Tahan anda oma panuse, et see esindatus oleks tugev ja tegus ka europarlamendi järgmises koosseisus. Olulised asjad otsustatakse europarlamendi suurtes fraktsioonides - sotsiaaldemokraadid ja konservatiivid - ja seal on tihti vaja kaitsta Eesti rahvuslikke huve, olgu siis liidu välissuhete, energiapoliitika või muudel teemadel.

Kadi Pärnits: Et oma teadmisi ja seniseid kogemusi rakendada Euroopa ühise poliitika kujundamises maksimaalse kasuga Eestile ja meiega sarnastele riikidele.

Hannes Rumm: Kandideerin selleks, et Eesti sotsiaaldemokraadid saaksid europarlamendis jälle võimalikult tugeva esindatuse. Kogu Eestile on kasulik, et just sotsiaaldemokraadid ja konservatiivid ehk IRL saaksid Brüsselis võimalikult palju esindajaid, sest europarlamendis teevad need kaks erakonda kõik olulised otsused. Kui Eesti sotsiaaldemokraadid ja konservatiivid on europarlamendis nõrgalt esindatud, siis on terve Eesti nõrgalt esindatud.

Jüri Tamm: Esiteks, Euroopa Liidu asjade komisjoni liikmena on see mulle teatud mõttes kohustus, sest kes siis veel paremini neid ELi asju jagab ja inimestele seletada suudab. Teiseks, oma osalemisega püüan propageerida Euroopa sotsiaaldemokraatliku maailmavaadet.

Mark Soosaar: Europarlament vajab poliitiliselt kogenud inimesi, kes suudavad genereerida uusi ideid meie kontinendi majandusühenduse töö- ja elujõulisuse tagamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles