Kaitseminister autasustas riigikaitsesse panustanud vabatahtlikke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister andmas üle doktoritööde preemiat Maritana Sedõševale.
Kaitseminister andmas üle doktoritööde preemiat Maritana Sedõševale. Foto: Rasmus Jurkatam

Kaitseminister Urmas Reinsalu andis täna Eesti Vabariigi 95. sünnipäevale pühendatud pidulikul aktusel Tallinna Reaalkoolis üle teenetemärgid riigikaitsesse panustanud vabatahtlikele.

«Täna on siin saalis need, kes on teinud riigi heaks rohkem kui nende igapäevatöö nõuab. Samuti on siin inimesed, kes kandsid võõrvõimu aastatel Eestit oma südames ja andsid selle edasi oma järglastele. Tänan teid Eesti Vabariigi nimel!» ütles kaitseminister aktusel.

Reinsalu andis kaitseministeeriumi kolmanda klassi teeneteristi pikaajalistele vabadusvõitlejatele Heino Kerdele, Jüri Terasele, Kalju Nurgale, Gunnar Metsmale, Verner Käsnapuule, Sulev Vaasnale ja Gustav Sunele.

Kaitseminister tunnustas ka Nõukogude okupatsiooni tõttu kannatanute eest seisnud Leo Õispuud, Peep Varjut ja Enno Uibot, kes said kaitseministeeriumi kuldrinnamärgi.

Kuldrinnamärgi said ka riigikaitseõpetuse õpetaja Marek Nisuma ja Hiiumaa kaitseliidu arendaja Taimo Juhe.

Kaitseminister autasustas Tallinna Reaalkoolis peetud pidulikul aktusel ka Tartu Ülikooli professorit Lauri Mälksood, kes sai kaitseministeeriumi kolmanda klassi teeneteristi Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse nõukogu juhina tehtud töö eest.

Samuti tunnustas kaitseminister vabatahtliku reservohvitseri ja kaitseliitlast Aivar Riisalu uue kaitseväeteenistuse seaduse ja Kaitseliidu seaduse valmimisele kaasaaitamise eest.

Ühtlasi autasustas kaitseminister hõberinnamärgiga Evi Borissenkot, Mari Põldu, Sirje Reinmetsa, Hiie Tomsonit, Ene Tuvikest ja Eduard Viirat; andis tänukirja Raul Kuutmale ning jagas kätte kaitsealaste magistri- ja doktoritööde preemiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles