Galerii: kaitseväe kahurid käisid bussipargis saunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna käis kaitseväe paraadiks valmistuv rasketehnika pesus.

Kuna nii Tapalt kui Paldiskist kohale sõitnud veokid, kahurid ja soomukid vajasid värskendust, viidi nad pessu Tallinna Linnatranspordi ASi bussipesulatesse, mis on pea ainsad autopesulad, kuhu sõjatehnika sisse mahub. Kui soomukeid küüriti Mustamäel Kadaka teel, siis veokid ja kahurid võtsid vanni Peterburi tee pesumajas.

Sinna olid kogunenud Tapa väeosad, nii suurtüki- kui õhutõrjepataljon. Masinaid pesid bussipargi õppinud mehed professionaalse tehnikaga, peamiselt kasutati survepesu.

Naha said märjaks aga ka ajateenijad, kes tegelesid sõjamasinate kuivatamise ja õlitamisega. Silikoonõli tuli masinate osade ja tihendite vahele päris palju pritsida, sest külma ilmaga kinni jäätunud tehnikaga poleks isegi paraadil midagi teha, rääkimata sõdimisest. Et soojast ja märjast pesulast tulnud mehed ise ära ei külmuks, olid kaasas kaitsevärvi teekonteinerid, kust niristati sooja vedelikku.

Bussipargi töökodade asejuhataja Endel Randoja ütles Postimehele, et mingil määral oli tänane töö keset päeva suurem kui tavaliselt, sest busside sõidugraafiku tõttu tuleb neid tavaliselt küürida ikka hommikuti ja õhtuti või öösiti ning oma sadakond bussi harjade vahelt läbi lasta pole vahetuse jooksul mingi kunst. Küll aga oli autode-soomukite-kahurite pesu teistsugune, sest tavapärase harjadega pesula asemel tuli kallile kaitsetehnuikale teha käsipesu. Vett läheb selliseks tööks kordades rohkem kui harjapesule, kuid Randoja sõnul kahjumisse siiski ei jäädud. «Oma riigi nimel võib muidugi ka kahjumisse jääda,» muigas Randoja. «Meil on juba pikaaajaline hea koostöö ja see on ärisaladus, kui suur see arve on.»

Randoja sõnul hajutati kahe pesula vahel ära umbes 28 suuremat veokit-soomukit ja paar tosinat suurtükki, osa kaitsetehnikat käis pesus ka eile, reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles