Hispaanias avaldasid tuhanded inimesed meelt kokkuhoiumeetmete vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad eile Madridis asuva parlamendihoone lähedal.
Meeleavaldajad eile Madridis asuva parlamendihoone lähedal. Foto: SCANPIX

Hispaanias avaldasid kümned tuhanded inimesed eile meelt valitsuse kokkuhoiumeetmete, avalike teenuste erastamise ja korruptsiooni vastu, protestijad nõudsid ka peaminister Mariano Rajoy ja tema valitsuse tagasiastumist.

Kodanikuühendused ei valinud 23. veebruari meeleavalduste päevaks juhuslikult, sellega märgiti 1981. aastal ebaõnnestunud sõjaväelise riigipöördekatse aastapäeva.

Madridis, Barcelonas, Valencias, Sevillas, A Corunas ja mujal tulid tänavatele ehitustöölised, meedikud, arstid, päästetöötajad, kaevurid ja teiste elualade esindajad.

Meeleavaldajate manifestis öeldi, et protestiaktsioonid on suunatud «finantsturgude võimuhaaramise» vastu, mida suuresti süüdistatakse tekkinud kriisis.

Hispaanias toimuvad igal nädalal meeleavaldused Rajoy konservatiivse valitsuse kehtestatud kulukärbete ja maksutõusu vastu, millega võimud püüavad avaliku sektori eelarvepuudujääki vähendada.

Laupäevastelt loosungitelt võis lugeda hüüdlauseid «Rajoy kao minema!» ja «Ei pangandusdiktatuurile!».

Avalikkuse pahameel on viimastel nädalatel süvenenud ka Rajoy konservatiivset Rahvaparteid haaranud korruptsiooniskandaali tõttu.

Rajoy kaitses oma valitsuse samme kolmapäeval parlamendis peetud aastakõnes, öeldes, et kokkuhoiumeetmed päästsid Hispaania finantskrahhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles