Mälksoo: president kutsus meid tulevikku vaatama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Lauri Mälksoo
Akadeemik Lauri Mälksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Õigusteadlane Lauri Mälksoo ütles Toomas Hendrik Ilvese aastapäevakõnet kommenteerides, et presidendi kõne on keeruline žanr ja selles peab mängima nii intellektile kui teatud aspektides ka emotsioonidele.

«Ta peab mingites asjades ehitama kirikut keset küla ja mingites asjades ette vaatama. Minu jaoks tänavusest presidendi kõnest tõuseb esile edukas püüe ette vaadata, kutsuda meid ka kodanikena ettepoole vaatama, väljakutsetele, mis meil eest seisavad ja mitte panna ühiskondlik-poliitilist tsüklit valimiste tsüklisse, vaid hakata täna mõtlema sellele, mis on meil seitsme aasta pärast,» ütles Mälksoo ERR Uudistele.

Ta lisas, et oluline osa presidendi kõnest oli ka demokraatiast, rahvakogust ja võimu võõrandumisest rahvast ning sellest, kuidas Eesti inimesed on muutunud valijatena nõudlikumaks ja vabakondliku tegevuse kaudu kodanikena võimu rohkem enda kätte võtma hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles