Liisa Pakosta: presidendil oli väga sotsiaalne kõne

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese külaliste tervitamine Estonia teatri valges saalis
President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese külaliste tervitamine Estonia teatri valges saalis Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige Liisa Pakosta  leidis, et president rõhutas tänases aastapäevakõnes varasemast märksa rohkem sotsiaalset poolt.

«Sotsiaalse poole olulisust pole nii palju varem rõhutatud. Teiseks meeldis mulle see mõttekäik et enne tuleb majandust ja vastutustunnet edendada, siis saab hakata vaatama, kuidas me kõike jagada saame. Kuidas need kaks asja kokku panna, selle jättis president targu ütlemata, eks seda saab siis igaüks kodus edasi mõelda,» ütles Pakosta Postimehele.

Üleskutse 100. aastapäevaks Eesti korda teha meeldis Pakostale samuti väga: «Viie aastaga jõuab väga palju ära teha – me oleme näinud seda taasiseseisvunud Eesti alguses, kui palju jõuti siis viie aastaga ära teha. Võib-olla olemegi laisaks ära läinud ja nüüd tuleks taas pisut enam hagu alla panna.»

Nimekiri, mis vajaks kordategemist, on Pakosta hinnangul pikk: «Kui ma enda töö peale mõtlen, vajaks tervikuna üle vaatamist kogu koolieelse perioodi seadusandlus, kuidas see paremini korraldada, nii et me võimalikult palju lapsi saaks aidata juba enne kooli.  Kooli tugipersonalist on juba nii palju räägitud.  Tegelikult on suuri asju, mis hea lahenduseta, on terve pikk rida. Neid oleks tarvis kiireminigi kui viie aastaga teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles