Vaher loodab, et iga politseinik loeb presidendi kõne läbi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese külaliste tervitamine Estonia teatri valges saalis
President Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese külaliste tervitamine Estonia teatri valges saalis Foto: Toomas Huik

Põhja prefekt Elmar Vaher loodab, et iga politseinik võtab presidendi kõne ette ja loeb selle hoolega läbi, sest selles olid olulised sõnumid igaühe väärtuste jaoks. 

Vaher leidis presidendi aastapäevakõnest kolm olulist sõnumit: «Esiteks see, et ei tule mõelda sellele, mis täna on, vaid sellele, mis tulevik toob. Teine sõnum on see, et see, mis täna meil on käegakatsutav, ei ole niisama tekkinud, me oleme kõik selle ise loonud,» sõnas Vaher.

«Ja kolmandaks – ma loodan väga, et iga politseinik võtab selle presidendi kõne ette ja loeb selle hoolega läbi. Seal on olulised sõnumid tulevikuks, olulised sõnumid väärtustest, perest ja meie igapäevategemistest üldiselt. Kui iga politseinik on selline, nagu president ootab, on ta hea politseinik,» lausus Vaher.

Ometigi ei kasutanud president kõnes sõna «politseinik» kordagi? «Jah, aga ta ei kasutanud ka sõnu sõdur, maksuamet, riigikogu liige. President ei saagi inimesi lahterdada. Ka politseinik on inimene, kodanik. Meil on palju politseinikke, kes töötavad vabatahtlikena, aitavad lapsi, vanureid, vaeseid peresid. See sõnum oli kõigile!» ütles prefekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles