Nõlvak: mõttetalgud sobinuks veebruarisse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

«Minu Eesti» mõttetalgute ühe eestvedaja Rainer Nõlvaku väitel võinuks ürituse korraldada talvel, kui selleks oleks jäänud aega.


«Veebruar oleks parem aeg olnud, sest maikuu on tihe aeg,» rääkis Nõlvak Vikerraadio «Reporteritunni» saates, lisades, et pimedal talveajal on inimesi kergem tuppa kokku saada kui soojal-päikselisel kevadpäeval.

Tema sõnul oli häda selles, et arusaamine, millised tänavused talgud tegelikult olema peaksid, saabus liiga hilja ehk novembris.

«Me tegime nii ruttu, kui jõudsime, kui aru saime, kuhu tegelikult koer on maetud,» viitas ta sellele, et tähtsam on asju koos teha, mitte tingimata prügi koristada.

Teiseks võis tema sõnul viga olla liiga massiivne reklaamikampaania.

«Teavitus õnnestus võib-olla natuke liiga hästi. See oli hästi ootamatu meile, et kuidagi palju sai reklaami, ehkki saime koos meediakanalitega kõik rahata kokku lepitud. Võibolla see natuke peletas inimesi.»

Nõlvaku sõnul on siiski arusaadav, et kui tehakse midagi enneolematut, võib ikka midagi nihu minna.

«Eks edaspidised tegevused näitavad - kui inimesed leiavad, et sündinud mõtetest saab hakata ühekoos tegusid tegema, siis on asi korda läinud.»

Reedeste «Minu Eesti» mõttetalgute elluviimisega tegelesid 157 vabatahtliku toimkonnaliiget, 531 kojavanemat ja üle 400 talgujuhi.

Enam kui 11 000 üle Eesti kogunenud mõttetalgulise ideed kogutakse kokku internetis olevasse andmepanka, kus saab ideid mitte ainult vaadata, vaid ka kommenteerida ning pakkuda abi nende elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles