Riigi juubelil võib lipu heiskamise tseremoonia toimuda Kuberneri aias

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilipu heiskamisel olid Toompea lossi hoovis kohal sajad inimesed.
Riigilipu heiskamisel olid Toompea lossi hoovis kohal sajad inimesed. Foto: Andres Haabu / Postimees

Pühapäeva varahommikul pidulikul lipu heiskamisel osaleda soovinud inimesed ei mahtunud Toompea lossi hoovi ära ning järgmiseks suureks sünnipäevaks kaalutakse piduliku tseremoonia viimist Kuberneri aeda.

Pühapäeva varahommikul oli tseremoonial kohal mitusada inimest, mistõttu kõik lossi hoovi ei mahtunud ja nii jäid paljud kohale tulnud ilma peetud kõnedest, kui ka lipu tõusmisest Pika Hermanni torni.

Riigikogu pressitalitus ütles Postimehele, et vabariigi 100. aastapäeval lipu heiskamise tseremoonia edukaks õnnestumiseks on võimalusi mitmeid, sealhulgas lisaks lossi hoovile ka talituse pidamine Kuberneri aias või suure videoekraani paigaldamine, mille vahendusel oleks võimalik saada osa kõnedest ja lipu heiskamisest.

Päevakorda tuleb tseremoonia liigutamine aga viie aasta pärast ja selleks on vajalik riigikogu juhatuse otsus.

Eesti lipu päeval 4. juunil toimub pidulik lipu heiskamise tseremoonia Kuberneri aias. Sarnaselt vabariigi aastapäeval toimuvale pidulikule talitusele peab ka lipu päeval riigikogu esimees Ene Ergma kõne, osalevad koorid ning peapiiskop Andres Põder õnnistab lippu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles