Lang soovitab hakata laenutama e-lugereid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Toomas Huik

Kultuuriminister Rein Lang ütles tänases riigikogu infotunnis Keskerakonna pärimisele vastates, et tehnoloogiline protsess on pöördumatu ning võiks kaaluda e-lugerite laenutamist.

«Mõelge ja analüüsige, kas oleks mõtet soetada oma teeninduspiirkonna lugejate tarbeks, kellel ei ole mingitel põhjustel võimalik endale e-raamatute lugemiseks vajalikke seadmeid soetada, e-lugereid, mida saaks sellistele inimestele laenutada,» ütles Lang pöördudes kohalike omavalitsusjuhtide ja raamatukoguhoidjate poole.

«Kindlasti ei kao paberraamat veel lähiaastatel, aga üleminek e-raamatutele on üsna pöördumatu tehnoloogiline protsess, mida peatada kindlasti ei oleks valitsuse poolt mõistlik. Täpselt nagu omal ajal toimus ka üleminek hobuvankritelt autodele,» jätkas minister.

«Ma isiklikult arvan, et 2020. aastal on rahvaraamatukogud Eestis olemas, kuid traditsiooniline raamatukoguteenus on selleks ajaks väga palju muutunud. Selleks, et mõista raamatukogunduses toimivaid trende nii Eestis kui mujal maailmas, kutsub kultuuriministeerium kokku töögrupi, kelle eesmärk ongi mõtestada lahti raamatukoguteenuse olemus 21. sajandil ja teha vastavad ettepanekud seadusandluse uuendamiseks,» ütles Lang riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles