Analüütik: integratsioon peaks olema uutmoodi ühiskonna loomine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsustunnistuste kätteandmine Riigikogus.
Kodakondsustunnistuste kätteandmine Riigikogus. Foto: Liis Treimann

Balti uuringute instituudi analüütiku Kristina Kallase sõnul peaks integratsiooni tulemus olema täiesti uutmoodi ühiskonna loomine, mitte Eesti rahvusriigi taastootmine.

Kallas ütles Tallinnas Läänemere riikide lõimumispoliitika arutelul, et Eesti peab uue lõimumiskava välja töötamisel arvestama mitte ainult muukeelse vaid ka teistest kultuuridest pärit inimeste lõimimisega Eesti ühiskonnaga, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

«Kindlasti on vaja eesti keele õpet suurendada ja sellega jätkuvalt tegeleda, aga samas on vähesed ootused olnud eestlaste pole pealt integreerumiseks ehk eestlastelt justkui ei ole midagi oodatud, aga väga palju on oodatud venelastelt. Ma väga loodan, et nägemus sellest muutub just selle poole pealt, et integratsioon on kahesuunaline. Ma saan aru, et sellest on palju räägitud ja see on leierdatud, et integratsioon peab olema kahesuunaline, aga tegelikult peaks integratsioonitulemus olema mingi täiesti uutmoodi ühiskonna loomine, mitte Eesti rahvusliku rahvusriigi taastootmine,» selgitas Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles