Gazast tulistati Iisraeli suunas rakett

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Gaza sektori lõunaosas Rafah's, kus Hamasi ja ÜRO eksperdid hävitasid eile 8-päevasest konfliktist jäänud laskemoona jäänuseid.
Plahvatus Gaza sektori lõunaosas Rafah's, kus Hamasi ja ÜRO eksperdid hävitasid eile 8-päevasest konfliktist jäänud laskemoona jäänuseid. Foto: SCANPIX

Gaza palestiinlaste alalt tulistati Iisraeli suunas üle mitme kuu rakett, mis politsei kinnitusel ühtegi inimest ei vigastanud, kuid tekitas purustusi maanteele.

Iisraeli politsei andmetel oli tegemist esimese taolise rünnakuga pärast novembrit 2012, mil kaheksa päeva kestnud rahutused lõppesid relvarahuga, vahendas BBC.

Politsei pressiesindaja Doron Ben-Amo rääkis, et rakett kukkus tööstuspiirkonda Ashelonis. Ükski rühmitus pole vastutust raketirünnaku korraldamises endale võtnud.

Läänekaldal on viimastel päevadel olnud kokkupõrkeid palestiinlastest meeleavaldajate ja Iisraeli sõdurite vahel. Need said alguse pärast palestiinlasest vangi surma eelmisel laupäeval ühes Iisraeli vanglas.

Iisrael ja Gazat kontrolliv Hamas sõlmisid mullu novembris relvarahu pärast kaheksa päeva kestnud õhu- ja raketirünnakuid, milles sai surma enam kui 160 palestiinlast ja viis iisraellast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles