Kultuuriministeerium tahab saada Eesti Loto aktsiate valitsejaks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto loosimine
Eesti Loto loosimine Foto: Toomas Huik

Kultuuriministeerium ei kooskõlasta hasartmängumaksu seaduse muutmise eelnõu esitatud sõnastuses ning palus rahandusministeeriumil kaaluda enda määramist AS Eesti Loto aktsiate valitsejaks.

«Pidades silmas, et suuremat osa õnnemängudest laekuvat maksutulu kasutatakse kultuuri toetamiseks, annaks kultuuriministeeriumi määramine aktsiate valitsejaks võimaluse teha ettepaneku ka riigieelarvesse kantava äriühingu dividendimäära- või summa suuruse osas ja vastavate vahendite suunamiseks kultuuri- ja spordivaldkonna toetamiseks ning leida võimalusi äriühingu tulemuslikuma tegevuse ja kultuurivaldkonna toetamise paremaks sidustamiseks,» kirjutab kultuuriminister Rein Lang oma vastuses rahandusministeeriumile.

Rahandusministeeriumi koostatud eelnõuga muudetakse hasartmängumaksu edasikandmise süsteemi ja likvideeritakse hasartmängumaksu nõukogu.

Kultuuriministeeriumi ei ole põhimõtteliselt vastu rahandusministeeriumi ideele lõpetada hasartmängumaksu nõukogu tegevus. Kuid ministeerium ei toeta hasartmängumaksust laekuvate summade jaotamisega eelnõus toodud kujul, kuna nii ei ole tagatud, et nõukogu kaudu toetust saavad sihtgrupid, jäävad toetust saama ka tulevikus.

AS Eesti Loto ainuaktsionäriks on riik ning aktsionäri õiguste teostajaks on rahandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles